Sovint ens preguntem si necessitem contractar un SEO, si és important, si aplicar tècniques SEO a la nostra web o ecommerce ens incrementarà el ROI , si ens incrementarà les vendes, etc.
Normalment ens centrem en que volem fer créixer les visites i les vendes de les nostres webs i ho volem “aquí i ara” , i com que el SEO no és una ciència exacta, no hi acabem de confiar o pensem que hi ha altres vies més ràpides i/o més emefectives.
Però, el que potser no som conscients és que contractar a un SEO, és una decisió molt important que pot millorar molt la teva web i la teva reputació i també estalviar-te molt de temps i diners per exemple amb campanyes de publicitat competint amb anunciants amb els que mai deixaran que aconseguim bons resultats perquè estan invertint més zeros que nosaltres. Per tant
no hi podrem competir i anirem gastant diners amb un ROI molt baix o inexistent.
Què hauria d’aportar un SEO o una agència o consultoria que t’ofereix serveis de SEO ?
Hauria de ser capaç tant d’aportar-te solucions o recomanacions tècniques com de continguts. Treballar només el contingut no ens donarà bons resultats si la base tècnica no està ben establerta. Hauria de poder fer anàlisis (tenir molt bona capacitat analítica) , de poder estudiar la competència, de poder explicar-te les coses de manera que entenguis , de poder-te fer formacions en qualsevol moment que ho necessitis i de poder mesurar els resultats, entre altres moltes coses.
Quin és el millor moment per a contractar serveis de SEO?
Doncs si ho has pensat, vol dir que ho necessites. Per tant, quan abans comencis a treballar-ho , millor. Cada dia que passa, estàs deixant que la teva competència t’avanci posicions.
Però sobretot si fas una web nova o un re disseny, no et servirà de molt els diners que hagis invertit el la programació si desprès no la optimitzes i tens visibilitat als cercadors.
Què haig de saber abans de contractar una agència o una persona que s’encarregui del posicionament de la meva web o ecommerce?
Hi ha accions no lícites que SEOs amb falta d’ètica o agències poc professionals , utilitzen estratègies agressives per a aconseguir resultats més ràpids. Com hem dit en algunes ocasions, el SEO és un treball de formigueta on no s’obtenen resultats espectaculars el primer dia.
Fer un mal treball de posicionament pot ser molt perjudicial, ja que Google ens pot penalitzar i baixar posicions o fins i tot quedar eliminats del índex de Google i desprès remuntar una penalització és molt costos.
Quins aspectes ens han de fer desconfiar ?
El propi Google ens dona unes recomanacions per detectar les pràctiques fraudulentes a la seva pàgina oficial de suport.
- Creació dominis “sombra”
Redirigeixen usuaris a un lloc web, mitjançant redireccionaments enganyosos. En aquests casos, normalment això a la curta o a la llarga, es en benefici de la persona que ens ha fet la pràctica no lícita.
- Creació pàgines “porta”
Es crea una pàgina “especial” farcida de paraules clau que fan referència a tot el site.
Si tenim en compte que Google premia el contingut de qualitat, entendrem que una sola pàgina no pot “parlar” de tants temes. Per tant, penalització.
- Desconfia d’agències o consultories de SEO que t’envien emails , sense que tu els hi hagis demanat.
El mateix Google afirma rep missatges d’aquest tipus:
“Estimado google.es:
Hemos visitado su sitio web y hemos comprobado que no está incluido en los principales motores de búsqueda y directorios…”
- Aquesta és molt important : NINGÚ ET POT GARANTIR EL PRIMER LLOC A LA CLASSIFICACIÓ DELS RESULTATS DE CERCA A GOOGLE
Desconfia quan et diguin que en 1 setmana, 1 mes, en 3 mesos, estaràs a les primeres posicions. Ningú ho pot saber, ningú té tracte especial amb Google. Lo únic que es pot fer, és fer les coses com a Google li agrada i complir la major quantitat possible de punts del seu algoritme. I això… no té data
- Desconfia d’una empresa que no et diu clarament el que farà per optimitzar la web. Les tasques a fer no són matemàtiques , però si que es poden enumerar i explicar.
No t’hauria de demanar mai, que enllacis la teva web a la seva pàgina personal o de la seva agencia.
Assegura’t on van els teus diners. Que realment et treballin el SEO i que no estiguin invertint-los en publicitat. També és una pràctica comú.
Aquestes són les consideracions generals més importants que s’han de tenir en compte, però no són les úniques. N’hi ha moltes més , per tant haurem d’estar ben atents.
La vida d’un SEO és apassionant, però no és fàcil. Sempre em d’estar a la última de tot sobre aquest tema. Saber les últimes actualitzacions dels algoritmes dels motors de cerca, estar al dia de què esta fent la competència dels nostres clients. S’ha de llegar molt, experimentar molt, analitzar molt i també equivocar-se. Però lo important és ser honest, no enganyar als nostres clients i explicar tant els bons com els mals resultats perquè no ens enganyem, també n´hi ha de mals resultats, però si treballem sempre buscant la millora contínua, segur que el resultat a llarg termini serà l’esperat.