Sabem que Google en el seu algoritme te els famosos 200 punts coneguts i aproximadament uns 10.000 desconeguts on nomès a base de proves i d’experiència podem anar descobrint.
Que aconseguim amb una auditoria SEO?
Aconseguim tener un projecte web tal i com a Google li agrada, fent així molt més fàcil la indexació i el posicionament.
Què auditem?
Les auditories de SEOagil, són complertes però on te un gran pes el SEO tècnic on ens endinsem a les tripes de les webs per anar a buscar tot el que no agrada a Google i optimitzar-ho. Analitzem més de 200 punts (coneguts i no tant coneguts).
Perquè li donem tanta importància al SEO tècnic?
Sense unes bones bases tècniques, no servirà de res tenir el millor contingut del món, ni els millors estudis de paraules clau. Si les aranyes o robots de Google son com lladres que entren a casa nostra i ho remenen tot. Si posem impediments , exemple : clau als calàixos, alarma, etc. Potser es podràn endur 3 o 4 coses però no podran endur-se tot el que tenim. Si els hi posem fàcil i ho deixem tot obert, podran endur-se fins a l´ultim detall que poguem tenir.
Amb les webs passa exactament el mateix, quan més fàcil ho tinguin les aranyes de Google, més facil serà que ens posicioni cada part de la web.
EL nostre objectiu amb les auditories, és anar a buscar la perfecció tècnica.
Hem de recordar que Google no posiciona una web , sino les pàgines i els elements (ex: imatges) d’una web. Per tant, com més optimitzada estigui per que pugui rastrejar-ho amb llibertat, més fàcilment ens posicionarem i millor resultats tindran les paraules clau que utilitzem.
Com ho fem?
- Eines: Correcte configuració de les eines de Google (Google Analytics i Google Search Console). En aquest punt, donem d’alta i informem a Google de tots els elements que volem indexar i dels que no. Donem d’alta totes les versions de la web, Sitemaps, etiquetatges, etc.
- URL's: Revisem les URL, ja que al ser un dels aspectes que els motors de cerca exploren i utilitzen per a crear el seu índex, valorem que estiguin fetes amb una estructura óptima i amb els nivells de profunditat adeqüats.
- Imatges: Auditem les imatges perquè siguin óptimes per a l’algoritme d’imatges i així poder posicionar-les.
- Rastreig (Crawl): És necessari que les tripes de la web siguin lo suficientment fàcils perquè els motors de cerca puguin rastrejar tota la web sense problemes. Si no és així, no servirà de res tenir ben treballat el contingut, ja que els robots no podran accedir com vulguin. En aquest punt, treballem tots els aspectes necessaris perquè els robots puguin rastrejar tot amb llibertat.
- Velocitat: Si una pàgina no carrega abans de 2 segons, te una probabilitat alta de rebot. Google aposta per l’experiència d’usuari i la velocitat és un dels aspectes més importants i un factor de posicionament cada cop amb més pes.
- Aspectes tècnics: Revisem la mida de totes les metadades (titles, metadescriptions, h1 etc.) , que no hi hagi duplicats , que hi hagi una correcta jerarquia d’encapçalaments, que no hi hagi pàgines no trobades (404), breadcrumbs, links trencats, etc.
- Errors de codi i males praxis: No tenir errors de codi és la “guindilla” que pot diferenciar-te de la competència. És arrissar el ris i donar un plus al posicionament. I fer sempre White SEO també és molt important si volem una estabilitat en el projecte.
- Versió mobile: Sabem que gran part de les cerques són a través del mòbil i que van en augment. Aquí l’experiència d’usuari ha de ser d’una qualitat molt elevada. Auditem tots els aspectes necessaris per aconseguir aquesta qualitat.
- SEO On-Page: Revisem tot el contingut i metadades per tal que siguin rellevants amb les pàgines a les que pertanyen, que tinguin les keywords adeqüades i que no es canibalitzin entre elles.